На няколко места в страната текат операции за противодействие на интелектуалното

...
На няколко места в страната текат операции за противодействие на интелектуалното
Коментари Харесай

Европол и българските власти в акция срещу кабелните оператори

На няколко места в страната текат операции за противопоставяне на интелектуалното пиратство. Европол, ГДБОП и Жандармерията съвместно претърсват офиси на кабелни оператори, които са обвинени в незаконно разпространяване на видео наличие. 

" На този стадий в резултат на предприеманите ограничения ние сме отвън така наречен углавен лист 301 на Съединени американски щати във връзка с битка с пиратството, само че имам терзания, че в случай че не продължим с ефикасните ограничения срещу този вид незаконна активност, е допустимо отново да бъдем включени в този лист, а това директно въздейства върху всички останали процедури, свързани даже с облекчение на визовия режим на нашите жители ", разяснява министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред публицисти в Народното събрание.

ГДБОП и Жандармерия провериха офисите на „ Кабел САТ–Запад ”в Благоевград, оповестява БГНЕС. В помещенията са осъществени претърсвания и изземвания. Същата акация се организира и в офисите на компанията на оператора в Кюстендил. В Бургас Жандармерия влезе в офиса на медийна група RN, съобщи организация " Фокус ". Разследването е за укриване на клиенти и незаконно разпространяване на видео наличие, за което са подавани сигнали.

По думите на Маринов интелектуалното пиратство е публикувано в България и Министерство на вътрешните работи поставя всички старания да му противодейства. 

" Може би ние в България не сме привикнали, че това е доста съществено закононарушение, което доста съществено нарушава авторските права. Ние сме привикнали да дефинираме собствеността като някакво физическо владеене, а в действителност авторските права са доста значими за развиване на публичните връзки, тъй като интелектуалният артикул по нищо не е по-неценен от материалното ", добави той.

Относно обстоятелството, че клиентите на въпросните оператори остават без услуги, Маринов разяснява, че това е проблем на доставчиците. 

По мотив информацията за полицейско принуждение над две момчета, Маринов разяснява, че е 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР